' '

Venka&Vinka Oy

Katri Luttinen, Venka&Vinka Oy

Ekologisia design-koruja Oulusta
– aitoa suomalaista käsityötä kierrätysmateriaaleista

Venka&Vinka on oululaisen Katri Luttisen vuonna 2013 perustama yritys, joka valmistaa ekologisia design-koruja, asusteita ja sisustustuotteita kierrätysmateriaaleista, kuten juomatölkin nipsuista, pyörän sisäkumista ja vanhoista kolikoista. Tuotteillemme on myönnetty Design from Finland -merkki, joka on tunnustus suomalaisesta muotoilutyöstä ja viestii korkealuokkaisesta muotoiluosaamisesta. Yritys on tunnettu myös mm. Qstock- ja Snowcross-yhteistyökoruista. Suomi 100 -juhlavuoden korusarja on toteutettu yhteistyössä Muhoksen Villan kanssa.

Venka&Vinkan uniikit korut syntyvät pajalla Kiimingin Alakylässä. Oman verkkokaupan lisäksi Venka&Vinkan tuotteita löytyy valikoiduilta jälleenmyyjiltä ympäri Suomen sekä Oulun kauppatorilta Ossuuskunta AittaPuttiikista, jossa Katri on osakkaana. Katri koruineen on tuttu näky myös messuilla ja muissa tapahtumissa, kuten festareilla.

Venka&Vinka järjestää koulutuksia ja kursseja työyhteisöille, kouluille, opistoille tai vaikkapa kaveriporukalle. Lisäksi Katri toimii kehitysvammaisten taide- ja käsityöryhmien ohjaajana Oulun alueella.

”Olen aina nauttinut käsitöiden tekemisestä. Työskenneltyäni pitkään sosiaalialalla päätin lähteä toteuttamaan itseäni, ja hakeuduin opiskelemaan viriketoiminnanohjausalan artesaaniksi ammattiin, jossa voin yhdistää sosiaali- ja ohjausalan vankan kokemuksen sekä rakkaan harrastukseni. Opintojen loppuvaihessa vuonna 2013 perustin oman yritykseni, jota pyöritin aluksi työni ohessa. Vuodesta 2017 alkaen olen ollut päätoimisena yrittäjänä. Ekologisuus ja kierrätysmateriaalien käyttö ovat minulle tärkeitä arvoja, jotka näkyvät vahvasti tuotevalikoimassani.”

Katri Luttinen
Venka&Vinka Oy
+358 40 579 3938
venkavinka(at)gmail.com

Venka&Vinka Oy Instagramissa: @venkavinka
Venka&Vinka Oy Facebookissa: www.facebook.com/VenkaVinka